Як вибрати якісний мікшерний пульт

Як вибрати якісний мікшерний пульт

Звук – це те, навіщо люди йдуть на дискотеки, концерти, фестивалі. Саме тому звук має бути максимально якісним. Звукові прилади забезпечують високий акустичний тиск і як наслідок якість музики. Саме ці характеристики мають важливе значення при виборі місця проведення дозвілля для любителів музики та танцполу.

Мікшерний пульт – важливий елемент обладнання для дискотек

Щоб організувати та проводити музичні заходи, необхідно придбати потрібне обладнання для створення звуку та світла, а також прилади, що створюють додаткові ефекти. Якщо до вирішення завдання підійти зі знанням справи та належним рівнем відповідальності, правильно вибрати обладнання для дискотек, то заклад обов’язково буде популярним.

Мікшерним пультом називають електронний прилад, що використовується для зведення відразу кількох звукових сигналів, їх обробки, підсумовування або розподілу. Існують мікшери, за допомогою яких можливе внесення якихось змін до сигналу, що надходить завдяки вбудованим фільтрам і ефектам.

При виборімікшерного пульта необхідно враховувати, скільки мікрофонів і каналів належить використовувати. Це впливає на кількість каналів, які повинні мати пристрій.

Цифрові та аналогові мікшерні пульти

Виходячи з особливостей технічної реалізації, виділяють такі види мікшерних пультів: цифрові та аналогові. Який саме краще обрати, залежить від бюджету та поставлених завдань.

  1. Цифровий мікшерний пульт – це складний пристрій з великою кількістю перетворювачів, що має спеціалізовану панель управління. Такі прилади дозволяють користувачеві широкий спектр можливостей (маршрутизація сигналів та обробка різноманітними ефектами та фільтрами). Цифрові мікшери набагато складніші у використанні (на тлі аналогових) і потребують детального вивчення, але саме вони використовуються професіоналами (у студіях звукозапису та на великих сценах).
  2. Аналоговий мікшерний пульт – доступний та популярний варіант для проведення більшості музичних заходів (дискотек, невеликих концертів у клубах та фестивалів на відкритих майданчиках та ін.). Це класичний варіант усіх видів мікшерів. Аналоговий мікшер є досить простим пристроєм з ручним керуванням усіма функціями та варіаціями маршрутизації звуку, простий та зрозумілий у використанні. Відмінною особливістю такого пульта є тепле аналогове звучання.

Як вибрати мікшерний пульт?

Щоб не допустити прикрих помилок при виборі пульта мікшера, необхідно врахувати ряд практичних рекомендацій.

  1. Важливо вибрати модель мікшера із необхідною кількістю звукових каналів. Для цього треба визначити кількість джерел звуку, з якими потрібно працювати.
  2. Не купувати апаратуру, що була у використанні. Щороку з’являються нові вдосконалені моделі, і краще не купувати те, що морально застаріло.
  3. Орієнтуватися треба на свої вміння та навички.
  4. Віддавати перевагу ліцензованій техніці, співпрацювати зі спеціалізованими магазинами.
  5. Не економити на догоду якості, тому що функціональні можливості коштують своїх грошей.
  6. Стежити за новинками та вибирати «свіжі» моделі.

Мікшерний пульт є багатофункціональним пристроєм, який може відчутно підвищити якість звуку та продемонструвати вміння спеціаліста у своїй галузі.

Оцініть статтю

Leave your comment

Please enter your name.
Please enter comment.
Кошик